De voordeligste zonnepanelen in Oirschot vindt u bij Zonnepanelendienst

Zonnepanelen Oirschot: groene energie!

Geniet u al van alle voordelen van zonnepanelen? Met de installatie van panelen wordt Oirschot groener met uw eigen energie, terwijl u ook nog direct op uw energiekosten bespaart. Bovendien verdient u de investering al in tien jaar terug. Duurzaam is dus allang niet meer duur. Waarom zou u langer afhankelijk zijn van de internationale energieprijzen? Zonlicht is gratis. Word weer baas over uw eigen energie en geniet van uw eigen groene stroom.

Rendement

Bespaar op uw zonnepanelen met Zonnepanelendienst

Zonnepanelendienst is het startpunt voor voordelige zonnepanelen in de regio Oirschot. Onze vakmannen geven u advies om het maximale rendement uit uw zonnepanelen te halen. Dat begint bij een goede installatie, zodat u onbezorgd kunt genieten van uw eigen energie. De investering verdient u gemiddeld na tien jaar terug. Maar u kunt bij de aanschaf direct besparen door meerdere offertes op te vragen en de diensten goed met elkaar te vergelijken. Zonnepanelendienst helpt u daarbij:

 • Ontvang vrijblijvend offertes van installateurs in de regio Oirschot
 • Altijd een vakman bij u in de buurt
 • Uitstekende garantievoorwaarden
 • Keus uit de beste prijs/kwaliteitverhouding

Vraag direct offertes aan voor de regio Oirschot via het formulier op deze pagina. Onze vakmannen staan graag voor u klaar.

Zonneboiler

Zonneboiler bespaart op stookkosten

U kunt niet alleen besparen op energie, maar ook op uw stookkosten. Een zonneboiler voorziet uw woning van warm water. De zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een boiler. Een zonnecollector zet zonnestralen om in warmte. Met die warmte wordt het water in de boiler verwarmd tot maximaal negentig graden. De boiler is aangesloten op de cv-ketel en zorgt ervoor dat het warme water uw woning en het water uit de kraan verwarmt. Is het warme water op? Dan helpt de cv-ketel mee om het water op temperatuur te krijgen. Hiermee bespaart u 110 euro per jaar op de stookkosten. Bij Zonnepanelendienst kunt u kiezen uit:

 • Normale zonneboiler
 • Cv-zonneboiler
 • Compacte zonneboiler
 • Zonneboilercombi

Vraag uw vakman uit Oirschot om advies voor de best passende zonneboiler bij uw woning.

Onderhoud

Lage onderhoudskosten

Zonnepanelen hebben een levensduur van twintig tot vijfentwintig jaar. U hoeft weinig aan het onderhoud te doen: u houdt de omvormer stofvrij en de regen spoelt het stof en vuil vanzelf van de panelen. Alleen bij een plat dak moet u de zonnepanelen eens per jaar afspoelen. Gedurende twintig jaar zal het rendement met slechts een half procent per jaar aflopen. Merkt u echter dat u meer dan tien procent minder groene stroom produceert? Dan is het goed om het volgende te controleren en eventueel contact op te nemen met de installateur uit Oirschot:

 • Zijn de zonnepanelen schoon? Spoel ze af met lauw water
 • Is de omvormer stofvrij?
 • Is er voldoende ventilatie tussen de panelen? Haal eventuele obstakels weg
 • Na twaalf tot dertien jaar kan de omvormer aan vervanging toe zijn. Neem contact op met de vakman uit Oirschot

paginamanager


Uw regiomanager in Oirschot, Oisterwijk, Oosterhout en Oss 

Hallo, mijn naam is Youri Schenkel. Op 6 december 1970 zag ik het levenslicht in Oirschot, waar ik nog altijd met veel plezier woon. Hier is Alex Klaasen ook geboren! In het weekend kunt u mij tegen het lijf lopen bij de Sint Petruskerk en op wedstrijddagen ben ik ook wel eens bij VV Oirschot Vooruit om mijn vrienden aan te moedigen.

Als regiomanager van deze pagina ben ik continu bezig om de service in de gemeente Oirschot te verbeteren. Vooral in Oirschot (5688) ben ik actief. Naast de zonnepaneelwerkzaamheden in Oirschot, coördineer ik ook alle Zonnepanelendienst opdrachten in Oisterwijk, Oosterhout en Oss. U kunt me dus overal in de provincie Noord-Brabant en omstreken tegenkomen.

Onlangs heb ik nog een opdracht aan Van Tuldenstraat 2 (5688 BH) in Oirschot gecoördineerd. Dit project is naar volle tevredenheid van de opdrachtgever afgerond. Net als de klus bij sportclub VV Oirschot Vooruit in Oirschot. Wilt u ook zonnepanelen of advies hierover krijgen? Ik raad u aan om even contact op te nemen via het formulier op deze pagina.

Laat onze experts vakkundig uw klus uitvoeren. Dan hebt u zelf tijd om iets leuks te doen.

Voordelen zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Inmiddels heeft zeven procent van de woningen in Nederland zonne-energie en dit aantal stijgt nog steeds. Ook in de regio Oirschot! Het klimaat is een belangrijke reden om te kiezen voor groene energie. Maar er zijn nog meer voordelen:

 • Bespaar direct op uw energierekening
 • Verdien de investering terug in tien jaar en geniet vijftien jaar van gratis (!) stroom
 • Goed voor het milieu: geen broeikaseffect door minder CO2-uitstoot
 • Weinig tot geen onderhoudswerkzaamheden
 • Zonnepanelen zijn vaak automatisch gedekt via uw opstalverzekering
 • Minder afhankelijk van energieprijzen en import uit het buitenland
 • Help om het klimaat te beschermen. Dat begint al in de regio Oirschot!

Zonnepanelen kiezen

De installateur uit Oirschot helpt u om het maximale rendement uit uw zonnepanelen te halen. Een gemiddeld gezin met vier personen gebruikt ongeveer 3500 kWh per jaar aan energie. Om een hele woning van energie te voorzien, zijn ongeveer zestien panelen nodig. Deze worden op het dak geplaatst, omdat hier de meeste zon opgevangen wordt. De meest voorkomende panelen zijn gemaakt van monokristallijn silicium of polykristallijn silicium. De kleuren zwart en blauw leveren de meeste energie op. Zonnepanelen zijn ook verkrijgbaar in de kleuren brons, paars en groen, maar leveren een tiende tot een kwart minder energie op. Daarom zijn deze kleuren in Nederland minder geschikt en ziet u de zwarte en blauwe panelen het meest.

Maximaal rendement uit uw zonnepanelen

Een goede vakman zorgt er bij de installatie voor dat u het maximale rendement uit uw zonnepanelen haalt. Onze monteurs uit Oirschot letten daarbij op het volgende:

 • De voorkeur gaat uit naar een schaduwvrij dak. Hoe minder obstakels, zoals schoorstenen en hoge bomen, hoe meer energie de panelen opwekken
 • Bij voorkeur een dak op het zuiden
 • De ideale helling is een hoek van 36 graden
 • Voldoende ventilatieruimte
 • Goede aansluiting op het stroomnetwerk
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bij een schuin dak heeft ieder paneel een oppervlakte van 1,6 m2 nodig. Op een plat dak valt er minder zonlicht op de zonnepanelen. Daarom heeft u bij platte daken minstens 4 m2 oppervlak nodig. Een schaduwvrij dak levert het meeste rendement op. Als het zonlicht rechtstreeks op het paneel valt, wordt de opgewekte spanning via geschakelde cellen doorgegeven aan de omvormer. Zodra er schaduw op de zonnecellen valt, wordt de schakel onderbroken en valt de spanning weg. Om te zorgen dat niet het hele zonnepaneel uitvalt, wordt een derde automatisch uit voorzorg uitgeschakeld.
Maar dit levert ook een derde verlies aan energie op voor dit paneel. Daarom heeft een schaduwvrije omgeving de voorkeur. Lukt dat niet? Vraag dan uw lokale installateur uit Oirschot om advies over een bypass. Zo haalt u altijd het maximale rendement uit uw zonnepanelen.

zonnepanelen plat dak

Offertes van de beste vakmensen uit Oirschot

Vraag nu meerdere offertes aan van de vakmensen uit Oirschot. Zo kunt u zelf de beste installateurs van zonnepanelen met elkaar vergelijken en iemand kiezen die bij u past.

Informeer voor u begint

Voor sommige zonnepanelen of zonneboilers is het mogelijk om subsidie aan te vragen bij uw gemeente. Soms zijn er ook lokale bepalingen waar u aan moet voldoen. Heeft u hier vragen over of wilt u subsidie aanvragen? Loop gerust eens binnen bij uw gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 of kijk op de website.

Prijzen zonnepanelen

De investering in zonnepanelen bestaat uit:

 • De aankoop van zonnepanelen en bijbehoren, zoals kabels
 • Installatie door een vakman uit Oirschot
 • Eventueel aanpassingen aan de meterkast of energiemeters
 • Onderhoud: vervanging van de omvormer na twaalf tot dertien jaar

De aankoop van zonnepanelen is afhankelijk van de hoeveelheid panelen die u nodig heeft. Dit kan al vanaf zes panelen voor een relatief klein systeem ter ondersteuning van stroom, tot zestien panelen om een huishouden met vier personen van stroom te voorzien. De prijzen variëren hierbij van 4000 tot 7500 euro inclusief de installatie door een monteur uit de regio Oirschot.

Daarnaast is het belangrijk om te weten of u een geschikte meterkast heeft. Als u een driefasenaansluiting nodig heeft, vraagt dit om een eenmalige investering tussen twee- en achthonderd euro. Neem hiervoor contact op met uw netbeheerder. Een nieuwe energiemeter kost maximaal 72 euro. Na de investering heeft u nauwelijks onderhoudskosten. U kunt de zonnepanelen zelf schoonmaken en de omvormer stofvrij houden. Na twaalf tot dertien jaar moet de omvormer vervangen worden. Dit is een investering van driehonderd tot duizend euro, afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen.

U kunt btw terugkrijgen op uw aankoop. Neem voor deze korting contact op met de Belastingdienst. Gaat u in de toekomst verhuizen? De installateur uit Oirschot kan uw zonnepanelen meeverhuizen, maar vaak is het goedkoper om de kosten door te berekenen aan de nieuwe bewoners. Veel mensen vinden een woning met zonne-energie meer waard en betalen de meerwaarde voor de woning. Zo kunt u te allen tijde optimaal profiteren van uw nieuwe aankoop.

Recente opdrachten Oirschot

De bewoners van Begijnhof (5688 BH) wilden advies krijgen over hoe ze het beste zonnepanelen konden laten aanleggen en wat het prijskaartje zou moeten zijn. Wij hebben ze hierover geadviseerd en mogen volgende week met de klus beginnen!