Zoekt u een zonnepanelen expert in Alphen aan den Rijn? Bij Zonnepanelendienst zit u goed!

Zonnepanelen Alphen aan den Rijn: de beste keus!

Haal het zonnetje in huis met zonnepanelen op uw dak. Met de specialisten van Zonnepanelendienst zorgt u voor duurzame energie in uw eigen woning. De zonnepanelen vangen het zonlicht op, zodat u onbezorgd kunt genieten van de voordelen. U stoot geen schadelijke stoffen meer uit en helpt om de omgeving Alphen aan den Rijn een beetje groener te maken. It is easy being green met de vakmannen van Zonnepanelendienst.

Rendement

Rendement zonnepanelen

Laat de panelen door de specialisten uit Alphen aan den Rijn plaatsen voor het maximale rendement. De installateurs kiezen samen met u de plaats met het meeste directe zonlicht voor uw nieuwe zonnepanelen. De voorkeur gaat uit naar een schuin gelegen dak op het zuiden. Het ideaal is een vlak dak zonder schoorstenen en zonder schaduw van objecten in de buurt, zoals bomen of andere gebouwen.

Onze installateur bereidt uw zonnepanelen voor op alle mogelijke weersomstandigheden. Zo zorgt hij voor een goede ventilatie zodat u op warme dagen een hoog rendement houdt. Ook adviseert hij u over welke kleur het meest geschikt is voor uw panelen.

De panelen kunnen ook worden geplaatst op een plat dak of op voorgevels. Meestal is hier geen vergunning voor nodig, tenzij u in een monumentaal pand woont. Woont u in een appartement? Dan kunt u de plaatsing van zonnepanelen overleggen met de VvE (Vereniging van Eigenaren).

Zonneboiler

Zonnecollectors en zonneboilers in Alphen aan den Rijn

Milieubewuste mensen kiezen steeds vaker voor een zonneboiler. Met een zonneboiler verkleint u uw ecologische voetstap. Kiest u voor een boiler, dan plaatst de vakman uit Alphen aan den Rijn een zonnecollector op uw dak. Deze wekt geen energie op, maar zet het zonlicht om in warmte. Deze warmte wordt opgeslagen in de boiler. Hierin kan de hitte oplopen tot negentig graden. De zonneboiler is beschermd tegen bevriezing en oververhitting. De meeste boilers zijn gekoppeld aan een cv-ketel. Van hieruit wordt het water geleverd aan uw verwarmingssysteem en het warme tapwater. Is het water uit de boiler op? Dan springt de cv-ketel even bij tot het weer op temperatuur is.

Bent u geïnteresseerd in zonnecollectoren en boilers? Vraag vrijblijvend een offerte op bij de installateurs in de regio Alphen aan den Rijn. Met een zonneboiler geniet u voortaan van een aangename douche met de warmte van echte zonnestralen.

Onderhoud

Onderhoudstips

Zonnepanelen zijn makkelijk in het onderhoud. De natuur houdt de panelen namelijk vanzelf schoon. Soms heeft de natuur echter een helpende hand nodig. Dan zijn dit uw onderhoudstips:

 • De regen spoelt stof en vuil van de zonnepanelen
 • Spoel zonnepanelen op platte daken eenmaal per jaar zelf schoon
 • Sneeuw of vorst smelt vanzelf. Of maak een klein hoekje ijsvrij met een zachte bezem of doek (verleng het eventueel met een stok). Gebruik geen ruitenkrabber! De panelen warmen zichzelf op waardoor de sneeuw smelt
 • Houd de omvormer stofvrij
 • Controleer hoeveel stroom er wordt opgewekt. Loopt dit met meer dan tien procent terug? Maak de panelen schoon en controleer de omvormer
 • Vervang de omvormer na twaalf tot dertien jaar door uw vakman in de regio Alphen aan den Rijn

paginamanager


Uw regiomanager in Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs 

Hallo, mijn naam is Marijn Lamotte. Op 13 september 1972 zag ik het levenslicht in Alphen aan den Rijn, waar ik nog altijd met veel plezier woon. Hier is Gerrit Bergshoeff ook geboren! In het weekend kunt u mij tegen het lijf lopen bij De Dikke Molen en op wedstrijddagen ben ik ook wel eens bij SV ARC om mijn vrienden aan te moedigen.

Als regiomanager van deze pagina ben ik continu bezig om de service in de gemeente Alphen aan den Rijn te verbeteren. Vooral in Alphen aan den Rijn (2400 - 2409) ben ik actief. Naast de zonnepaneelwerkzaamheden in Alphen aan den Rijn, coördineer ik ook alle Zonnepanelendienst opdrachten in Barendrecht, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. U kunt me dus overal in de provincie Zuid-Holland en omstreken tegenkomen.

Onlangs heb ik nog een opdracht aan Prinses Beatrixlaan 4 (2403 AD) in Alphen aan den Rijn gecoördineerd. Dit project is naar volle tevredenheid van de opdrachtgever afgerond. Net als de klus bij sportclub SV ARC in Alphen aan den Rijn. Wilt u ook zonnepanelen of advies hierover krijgen? Ik raad u aan om even contact op te nemen via het formulier op deze pagina.

Laat onze experts vakkundig uw klus uitvoeren. Dan hebt u zelf tijd om iets leuks te doen.

Zonnepanelen maken regio Alphen aan den Rijn duurzamer

De zonnepanelen op uw dak zorgen allereerst voor groene energie in uw eigen woning. U kunt uw dagelijkse activiteiten ondernemen zonder de uitstoot van meer CO2. Alle energie die u zelf niet gebruikt, wordt opgenomen in het stroomnet. Daarmee maakt u de regio Alphen aan den Rijn een beetje duurzamer met uw eigen zonne-energie. Onze installateurs zorgen voor een goede installatie, zodat u hier jarenlang onbezorgd van kunt genieten.

De voordelen van Zonnepanelendienst:

 • De specialisten geven persoonlijk advies voor een duurzame oplossing
 • Zonnepanelen worden professioneel geïnstalleerd
 • Gedegen vakmannen leveren garantie en helpen bij onderhoud
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • U ontvangt direct meerdere offertes van specialisten in Alphen aan den Rijn

Groene stroom en uw netbeheerder

Na overleg met de vakman heeft u een beeld van uw wensen. U weet hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en hoeveel stroom u verwacht op te wekken. Neem voor de installatie contact op met uw netbeheerder. U kunt vooraf de volgende zaken bespreken:

 • Controleer of uw meterkast geschikt is
 • Controleer of u een geschikte meter heeft, zoals een ferrarismeter of een Slimme Meter
 • Bespreek de saldering

Vraag aan de vakman in Alphen aan den Rijn hoeveel stroom u kunt opwekken met de plaatsing van uw zonnepanelen. Dit bepaalt of de omvormer direct aangesloten kan worden op het stopcontact of dat het via de meterkast gaat. Zodra u meer dan zeshonderd Watt stroom produceert, kan de netbeheerder u adviseren over de meterkast. Soms is het voldoende om de omvormer op een eigen groep aan te sluiten, maar in andere gevallen is een driefasenspanning nodig om de hoeveelheid stroom veilig aan te kunnen. Uw netbeheerder in de regio Alphen aan den Rijn kan u hier meer over vertellen. Vraag de netbeheerder ook of uw energiemeter geschikt is voor groene stroom.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Meter

Zodra u meer stroom heeft opgewekt dan u nodig heeft, gaat uw duurzame energie naar het netstroom. Een ouderwetse meter met een draaischijf, zoals een ferrarismeter, loopt terug als u groene stroom levert. Een Slimme Meter is digitaal en registreert hoeveel gas en energie u gebruikt én opwekt. Deze kunt u aanvragen bij uw netbeheerder. Hoeveel u verdient met uw groene stroom, hangt af van uw netbeheerder in de regio Alphen aan den Rijn. De ene leverancier geeft u een vaste vergoeding voor uw stroom, terwijl de ander uw geleverde zonne-energie aftrekt van de netstroom die u zelf heeft gebruikt. U bent voordeliger uit als u uw stroom kunt salderen: u betaalt namelijk meer voor uw stroom, dan wat u zelf krijgt als u het verkoopt. Maak daarom vooraf goede afspraken over de mogelijkheden.

Duurzame zonnepanelen zijn een investering in de toekomst

Het mag duidelijk zijn: u kiest voor zonne-energie omdat u een betere wereld wilt voor nu en in de toekomst. Dit vraagt een investering in uw eigen onafhankelijke voorziening voor groene stroom. Zonnepanelen en zonneboilers gaan gemiddeld twintig tot vijfentwintig jaar mee. U maakt direct gebruik van de oneindige energie van de zon. Na drie jaar heeft u de CO2-uitstoot voor de productie van de zonnepanelen al geneutraliseerd. Alle jaren erna zijn pure winst voor het klimaat. Daarnaast bespaart u direct veel op uw energierekening. Neem ook contact op met de Belastingdienst, zodat u de btw op de zonnepanelen terug kunt vragen. Na tien jaar hebben de zonnepanelen zichzelf terugverdiend en kunt u genieten van uw groenere woning in de regio Alphen aan den Rijn.

Offerte zonnepanelen Alphen aan den Rijn

Onze vakmannen in de regio Alphen aan den Rijn adviseren u graag over de beste keus in zonnepanelen. Zij kennen de situatie in Alphen aan den Rijn en installeren de zonnepanelen op uw woning. Vraag vrijblijvend offertes op voor zonnepanelen in de regio Alphen aan den Rijn en kies de vakman die het beste bij u past. Zo kunt u onbezorgd genieten van uw eigen groene stroom.

zonnepanelen plat dak

Informeer voor u begint

Voor sommige zonnepanelen of zonneboilers is het mogelijk om subsidie aan te vragen bij uw gemeente. Soms zijn er ook lokale bepalingen waar u aan moet voldoen. Heeft u hier vragen over of wilt u subsidie aanvragen? Loop gerust eens binnen bij uw gemeentehuis aan de Stadhuisplein 1 of kijk op de website.

Recente opdrachten in Alphen aan den Rijn

De bewoners van Briljantstraat (2403 AD) hadden last van hoge energiekosten. Onze experts hebben dit vlot verholpen door advies te geven over hoe ze deze kunnen verminderen.