Vraagt u zich af wat zonnepanelen u kosten en vooral hoe snel u er aan verdient?

Neem dan even 1 minuten de tijd en vul het vrijblijvende offerteformulier in!

Voordelen van zonnepanelen

Ruim zeven procent van de huishoudens in Nederland gebruikt zonnepanelen. Dit aantal stijgt sterk omdat de prijzen dalen. Dat maakt schone energie heel toegankelijk. Veel mensen kiezen hiervoor omdat dit goed is voor het milieu. Met zonnepanelen wekt u uw eigen energie op en stoot u geen schadelijke stoffen uit. U wilt investeren in de toekomst. Dit is ook financieel aantrekkelijk: na tien jaar heeft u uw investering terugverdiend!

De belangrijkste voordelen van zonnepanelen op een rij

Er zijn veel redenen om te kiezen voor duurzame energie. Zonnepanelen zijn hiervoor een aantrekkelijke optie. De belangrijkste voordelen voor u op een rij:

  • Duurzaam
  • Goed voor het milieu
  • Verklein uw ecologische voetafdruk
  • Minder afhankelijk van energie uit het buitenland
  • Bespaar direct op uw energierekening
  • Ontvang een vergoeding voor groene stroom
zonnepanelen voordelen

Duurzaam en goed voor het milieu

Zonne-energie is de zuiverste bron van energie die nooit opgaat. De zonnestralen produceren genoeg energie om een complete woning van stroom te voorzien. Ook op bewolkte dagen krijgt u voldoende stroom. De productie van de panelen zorgt op dit moment nog voor CO2-uitstoot. Zodra u de panelen drie jaar gebruikt, zijn deze schadelijke stoffen klimaatneutraal omdat u veel minder energie consumeert. Daarmee verkleint u uw ecologische voetafdruk en helpt u om het klimaat te beschermen. Dat zijn belangrijke voordelen voor nu en in de toekomst.

Onafhankelijk eigen energiesysteem

Een eigen onafhankelijk energiesysteem kent diverse voordelen; zonnepanelen zijn daarbij een ideaal hulpmiddel. Ze voorzien uw gehele woning van stroom: van de wasmachine tot aan de oplader van uw mobiele telefoon. Als u daarnaast ook kiest voor zonnecollectoren met een boiler, dan zorgt de zonne-energie ook voor warm water uit de kraan. Een uitgebreide zonneboilercombi kan zelfs uw complete huis verwarmen. In het dagelijks gebruik merkt u hier niets van, maar u ziet het resultaat snel terug op uw sterk verminderde energierekening. Hierdoor bent u minder afhankelijk van prijsverhogingen van uw netbeheerder. Ook loopt u minder risico op prijsstijgingen zodra de politieke situatie in het buitenland verandert. Kortom, met uw eigen lokale energievoorziening geniet u nog meer van de zon.

Tien jaar investeren, vijftien jaar winst

Zonnepanelen vragen eenmalig een grote investering. Vanaf dat moment daalt uw energierekening aanzienlijk. Na tien jaar heeft u zo veel op uw energierekening bespaart, dat u daarmee uw investering heeft terugverdiend. Al het stroom wat u over heeft, gaat terug naar uw netbeheerder. Daardoor helpt u zelf mee met de productie van groene stroom. Uw netbeheerder verrekent uw aangeleverde energie met uw verbruik. Zo krijgt u een vergoeding voor uw geproduceerde stroom. En gaat u toch verhuizen voor u de kosten eruit heeft? De nieuwe bewoners zien vaak genoeg voordelen in zonnepanelen dat zij hier meer voor willen betalen.

Geniet ook van de voordelen van zonnepanelen

Geniet ook van de vele voordelen van zonnepanelen en vraag offertes aan voor de installatie. Zo kunt u op uw gemak de kwaliteit en prijs van de installateurs in ons landelijke netwerk met elkaar vergelijken. Daar krijgt u weer energie van!